Covid-19-senfølger og zoneterapi

Kan zoneterapi afhjælpe senfølger efter covid-19-sygdom?

Det er der noget der tyder på, og jeg synes resultatet skal deles!

Elever ved en zoneterapeutskole herhjemme i Danmark fik et spændende opdrag i 2021: de skulle give zoneterapi til klienter med senfølger. Afrapporteringerne af behandlingerne blev samlet i et case-studie, som derefter blev sat op som et abstract. Dette med case-study og abstract er måske knap så spændende læsning for mine klienter, men for os zoneterapeuter er det glædeligt når undersøgelser bliver “sat i system” – klar til eventuelt videre videnskabelige undersøgelser.

Det spændende for mine klienter er resultatet af undersøgelsen, som uden tvivl vakte glæde – både hos deltagende klienter, elever og undervisere.

Kort foralt om undersøgelsen:

Åtte klienter, som alle havde covid-19-senfølger, fik fire behandlinger hos hver deres zoneterapeutelev.
Senfølge-symptomerne der blev målt på var:

– trykken for brystet
– ømme muskler og led
– hovedpine
– hukommelse/koncentration
– træthed
– åndenød
– urolig søvn
– smags- og lugtesans

Det korte af det lange er, at behandlingen havde effekt på alle symptomtyper der blev målt, på nogle symptomer mere end andre.

Morgenfrue symboliserer håbløshed og fortvivlelse, har jeg læst. Man kan sagtens forestille sig disse følelser hos personer, der som følge af senfølger, har fået væsentligt dårligere livskvalitet.

Selv om jeg er fremdeles er en smule ny i branchen, har jeg efterhånden haft mange klienter til zoneterapibehandling i min klinik. Klienterne kommer selvfølgelig med forskellige problematikker, men når jeg på relativt kort tid har set mange gode resultater, er jeg ikke måbende overrasket over de gode resultatet hos ovennævnte klienter og elever. Men jeg håber selvfølgelig at andre kan lade sig imponere, eller i det mindste blive nysgerrig på hvad zoneterapi kan (og ikke kan).

Det er i min branheforening ZCTs medlemsblad du kan læse artiklen (fra og med side 4), der blandt andet beskriver elevernes og klienternes oplevelse af behandlingerne*.

Det var Den Danske Zoneterapeutskole der organiserede elever og klienter i denne undersøgelse, og derefter delte resultater. Tak for initiativet – til glæde for os alle!

 

* I artiklen står der, at oplægget om covid-19-senfølgerne er godkendt til at blive fremlagt på European Congres for Integretive Medicine i London. Det er ikke rigtigt. De overbevisende resultater bliver dog nævnt, men som en bonus ved en anden dansk fremlæggelse. Det kan du også læse lidt om i artiklen jeg har linket til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *