Musik til arbejdet

Hvad musik også kan…

Jeg har altid været meget glad for musik, og har så længe jeg kan huske, været en del af musikkens verden i amatørregi.
Jeg bruger stort set altid musik til et hvilket som helst arbejde. Både i privaten, men også i klinikken. Og hvad (også) musik angår, er det ikke helt tilfældige værker du lytter til under behandlingen. Jeg benytter Musicure.

Det er efterhånden nogle år siden, jeg tilfældigt stødte på Niels Ejes terapeutiske musikserie “MusiCure” i det lokale bibiliotek. Jeg lånte nogle cd´er med hjem, lyttede igennem, og noterede i mit stille sind, at Musicure kan noget. Den gang var jeg ikke opmærksom på, at der allerede var lavet undersøgelser på denne musik. Men det ved jeg nu.

Denne musik er skabt for at virke afstressende og beroligende, hvilket går hånd-i-hånd med mine intentioner i klinikken. MusiCures virkning er dokumenteret: det sænker niveauet af “stresshormonet” kortisol, samtidigt som det hæver niveauet af “kærlighedshormonet” oxytocin.

Her er linket til Musicures hjemmeside, hvor du kan læse mere om forskningen, og hvordan du selv kan købe musikken til hjemmebrug.

Når dette er sagt, er musik langt hen ad vejen en smagssag. Og de fleste af os finder musik der sætter os i den rigtige sindsstemning, alt efter gøremålets behov. Når det gælder afslappende musik, findes der mange alternativer på de forskellige streamingtjenester. Man kan bruge søgeordene “meditation”, “reiki”, “spamusik”, så vil du helt sikkert finde noget du kan lide til afslapning i hjemmet.

Musik or not musik. Du behøver ikke lytte til baggrundsmusikken, mens du ligger på briksen. Jeg bliver ikke fornærmet, hvis du vil have  behandling uden musik. Jeg bruger det blot som hjælpemidel. Hovedfokus vil altid være på dig, og det du oplever undervejs i behandlingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *