Jeg har altid været meget glad for musik, og har så længe jeg kan huske, været en aktiv amatør i musikkens verden.
Jeg bruger stort set altid musik til et hvilket som helst arbejde. Både i privaten, men også i klinikken. Og hvad musik angår, er det ikke helt tilfældige værker du lytter til under behandlingen.
Det er efterhånden nogle år siden, jeg tilfældigt stødte på Niels Ejes terapeutiske musikserie MusiCure i det lokale bibiliotek. Jeg lånte nogle cd´er med hjem, lyttede igennem, og noterede i mit stille sind, at Musicure kan noget.
Den gang var jeg ikke opmærksom på, at der allerede var lavet undersøgelser på netop denne musik.
MusiCure-serien er skabt for at virke afstressende og beroligende, hvilket går hånd-i-hånd med mine intentioner i klinikken. Dens virkning er dokumenteret: det sænker niveauet af stresshormonet kortisol, samtidigt som det hæver niveauet af “kærlighedshormonet” oxytocin.
Her er linket til Musicures hjemmeside, hvor du kan læse mere om forskningen, og hvordan du selv kan købe musikken til hjemmebrug.
Når dette er sagt, er musik langt hen ad vejen en smagssag. Og de fleste af os finder musik der sætter os i den rigtige sindsstemning, alt efter de gøremål vi står overfor. Når det gælder afslappende musik, findes der mange alternativer på de forskellige streamingtjenester. Man kan bruge søgeordene “meditation”, “reiki”, “spamusik”, så vil du helt sikkert finde noget du kan lide til afslapning i hjemmet.
Du behøver ikke lytte til baggrundsmusikken, mens du ligger på briksen; hvis du finder den irriterende og stressende siger du til, så slukker jeg med det samme. Hovedfokus vil altid være på dig, og det du oplever undervejs i behandlingen.