Idrætsskadeterapeut

“Vejen bliver til mens man går…”

Det gælder også i ens arbejdsliv – måske især når man som selvstændig vil forsøge at tilbyde de tjenester, der efterspørges og som også giver mening i ens hverdag i klinikken.

Jeg har to kerneydelser i klinikken – zoneterapi og massage. Da jeg åbnede klinikken, havde jeg ingen anelse om, hvad mine klienter ønskede af behandlinger. Jeg kunne heller ikke vide hvilke udfordringer klienterne ville have hjælp til – det er en tendens man fornemmer når det er gået lidt tid.

I foråret traf jeg derfor beslutningen om, at starte på uddannelsen til idrætsskadeterapeut. Hver anden weekend fremover tilbringer jeg derfor i Lasota Terapi Akademis undervisningslokaler i Fredericia. Disse weekends bliver der virkelig gjort noget for at koble praktisk undervisning til den teori man lærer sideløbende. Jeg glæder mig over erfarne undervisere med megen viden i det de underviser i, samt gode grin og højt humør i studiegruppen. Ren luksus!
Den nye uddannelse jeg er startet på, bliver i udgangspunktet en slags grundig overbygning på min massøruddannelse.

Hvad er IDRÆTSSKADETERAPI?

Lige så vigtigt det er at lære at behandle, lige så vigtigt er det at lære hvornår man IKKE skal behandle og hellere guide klienten videre til læge eller anden etableret behandler. Dette er også vægtet i denne uddannelse.

Uddannelsen er pendant til den amerikanske “sports therapist”-uddannelse. Under uddannelsen får man bredere kendskab til kendte skader og tilstande i bevægeapparatet. Man lærer at undersøge disse problematikker og får større viden og praktisk kunnen i forhold til forskellige behandlingsteknikker end en typisk massøruddannelse giver.

Uddannelsens grundighed giver også større indsigt i kroppens, og ikke mindst bevægeapparatets, anatomi og fysiologi. Dette giver et godt fundament for forståelsen af kroppens mekanismer i forhold til de skader og begrænsninger klienterne er udfordret af.

Hvem kan få glæde af min nye uddannelse?

Det kan alle. For jo mere jeg ved om kroppens funktioner, des bedre kan jeg hjælpe dig. Det siger sig selv. Det betyder jo i praksis at også de klienter der kommer for at få zoneterapibehandling også kan modtage bedre vejledning i forhold til bevægeapparatets skavanker. Jeg ser nemlig at langt de fleste som kommer til mig, har et eller andet i bevægeapparatet der “knirker”, selv om det ikke nødvendigvis er hovedårsagen til henvendelsen.

En vigtig pointe: det er ikke kun idrætsudøvere der kan få glæde af idrætsskadeterapi. Det er nemlig ikke kun idrætsudøvere som får skader i bevægeapparatet, hvilket mange er smerteligt klar over.

I tillæg til det jeg allerede har nævnt, giver uddannelsen praktisk og teoretisk viden omkring blandt andet:

-akut skadesbehandling
-undersøgelse/behandling af bevægeapparatet, eksempelvis knæ, bækken, ryg, skulder, hånd etc.
-flere forskellige massageteknikker/muskelteknikker
-kinesiotape og sportstape
-chokwave, magnetterapi
-triggerpunktterapi
-øvelser og rehabilitering

Jeg ser frem til at kunne implementere teknikker i klinikken undervejs i uddannelsesforløbet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *